info

Hallo,

Na zijn muziekstudie werkte Markus lange tijd als professioneel gitarist, songwriter en muziekdocent en was eigenaar van een independent Cd-shop. Hij speelde in verschillende bands en tourde kriskras door de Benelux. Zelf songs schrijven stond (en staat nog steeds) altijd voorop.

 

Gedreven door maatschappelijke betrokkenheid en zorgen om de toekomst van onze planeet ging Markus vanaf 2008 met milieu en duurzaamheid aan de slag. Dit leidde tot een succesvol lokaal initiatief in zijn eigen woonplaats Diemen, het DuurzaamDorpDiemen.nl. Markus startte in Diemen samen met andere enthousiastelingen ook de buurtmoestuin 'De Prinses op de Erwt' en het Repair café Diemen op.

 

Markus was de bedenker en projectleider van duurzameburen.nl, een landelijk platform voor uitwisseling van kennis en ervaringen rond duurzaam bouwen en wonen, energiebesparing en –opwekking rond het eigen huis en was ook betrokken bij de organisatie van de Solar DaysMomenteel werkt Markus als campagneleider Groene Stroom? Ja Graag! bij WISE. Hij woont hij met zijn vrouw en twee zoons in Diemen, net buiten Amsterdam.

 

Markus Schmid

info (at) markusschmid (punt) nl